Regisztráció
Óraklub.hu

Márkatörténet

A 2011-ben 100- születésnapját ünneplő céget a Fila testvérek alapították az észak-olasz Alpokban lévő Biella nevű kisvárosban. Kezdetben prémium minőségű fonalakat és kötöttáru termékeket gyártottak. A kiváló minőségű alapanyagok felhasználása változatlan jellemzője volt a cég százéves történetének. A sportruházati termékeket 1973-ban kezdték el gyártani, a cég jellegzetes, kör alakú kötött technológiájával. A Fila logó rövid idő alatt a kimagasló minőség jelképévé vált. A cég életében a tenisz töltött és tölt be kiemelkedő szerepet, de a márka jelen van többek között a síelés, a hegymászás és a motorsport eseményein is.

 

A sportdivat legelején megteremtették a stílusos és minőségi nemzetközi márkát, mely nagy hatással volt a pályán lévő és a pályán kívüli divatra. Olyan tenisz sztárok, mint Tom Watson, Reinhold Messner, Alberto Tomba, Monica Seles, Antonio Rossi és Kim Clijsters voltak a márka húzónevei a 80-90-es években, melyek folyamatosan a köztudatban tartották a márka nevét és sikerét. A Fila azonban nem csupán a teniszpályán képviselte magát: jelentős volt megjelenése az alpesi sí, fitness és wellness világában is.

A Fila mostani arculata a márka 1970-es évekbeli virágkorát idézi, mellyel a márka kezdeti hangulatát, világképét hozza vissza részleteiben, színeiben, szabásaiban. A Fila képes összeegyeztetni az előkelő stílust a 70-es évek menő nosztalgiájával, a minőséggel és a Fila olasz hagyományával, ami egészen 1911-ig nyúlik vissza az időben.

A Fila az óráit is a márka elveinek jegyében készíti, a gyártási technológiák összhangban vannak az olasz formatervezéssel. Az órák jellemzően fiatalosak, lendületesek és sportosak.a Fila egyik legkiemelkedőbb óramodelljénél a márka az Okostelefonok és tabletek ismert képességét,a helyzettől függően magától elforduló kijelzést építette be órájába..Bárhogy is tartjuk FILA óránkat,az időt mindig gond nélkül olvashatjuk le.